Viva La Tacos

Tijdens mijn eindproject van mijn opleiding mochten we zelf een opdracht verzinnen. Voor deze opdracht heb ik gekozen om een compleet nieuw taco merk te ontwerpen. Het doel van het nieuwe taco merk voor kinderen is om ze op een leuke makkelijke manier leren koken.

 

Hiervoor heb ik verschillende illustraties gemaakt; deze illustraties spelen een grote rol voor het nieuwe merk. Ik heb onderzocht gedaan, veel gelezen over hoe kinderen reageren op kleuren en het leren van nieuwe dingen. Uit eindelijk na veel onderzoek en schetsen en ontwerpen kwam ik uit op het nieuwe taco merk: Viva La Tacos.

 

Voor kinderen van 4 tot 10 jaar heb ik een Viva La Tacos Box ontworpen met verschillende producten om de lekkerste taco’s te maken. Meneer Taco en zijn vriendjes nemen de kinderen mee tijdens hun avonturen.

Links van meneer Taco zie je meneer Cactus en aan de rechterkant zie je mevrouw Hoed. Samen beleven ze de gekste dingen. Ook als een mens heeft meneer Taco meerdere emoties, hij kan zich natuurlijk niet altijd blij voelen.

Zoals ik al eerder zei was het doel om kinderen op een hele leuke manier te leren koken. Zo leren ze ook nieuwe dingen eten; in taco's zitten verschillende producten die ze misschien niet zo 1 2 3 lekker vinden maar doormiddel met de ouder/verzorger te gaan koken dat ze het dan zien en het gerecht dan zelf maken en dat ze het dan onwijs lekker vinden.

 

In de box zit het volgende:

- Flyer met voorstel bericht van meneer Taco, meneer Cactus en mevrouw Hoed en het recept

- 3 verschillende kleurplaten

- Taco Saus Mild en Hot

- Stukjes ananas

- Mais

- Bruine bonen

- Taco schelpen

- Kruidenmix

Om het geheel af te maken heb ik voor dit project ook nog verschillende website ontwerpen gemaakt. Deze website heeft als functie dat alles bij elkaar komt. Op de homepagina zie je duidelijk een menu, het menu bestaat uit 6 verschillende opvallende iconen. Deze iconen geven duidelijk beeld aan de vervolg pagina's.

 

De iconen:

- De producten

- Het verhaal

- Verkooppunt(en)

- Filmpjes

- Kleurplaten en meer

- Contact